Dobrodošli na spletni strani Slovenskega sodniškega društva.

16. junij, 2020
Končano zbiranje sredstev v Koronasklad pri Slovenskem sodniškem društvu

Zaključilo se je zbiranje sredstev v Koronasklad, ki ga je Slovensko sodniško društvo ustanovilo zaradi epidemije koronavirusa in hudih posledic, ki jih je ta imela na življenje v   naši državi. Slovenski sodniki so v času dobrodelne akcije od 31. marca do 31. maja s prostovoljnimi prispevki zbrali 34.397 evrov, skupaj s prispevki, ki so jih nekateri sodniki darovali neposredno humanitarnim organizacijam ali domovom za starejše občane, pa so sodniki v dobrodelne namene darovali več kot 38.000 evrov.

Aprila in maja so s korona-računa Slovenskega sodniškega društva skupno donirali 30.000 evrov, in sicer po 11.000 evrov Rdečemu križu Slovenije in Karitasu ter 8.000 evrov projektu Botrstvo.   Prejšnji teden pa so v sodniškem društvu sklenili, da  bodopreostanek sredstev v višini skoraj 4.400 evrov namenili Domu  zastarejše občane v Šmarju pri Jelšah, kjer umrlo 38 oskrbovancev, kar po poročanju medijev predstavlja tretjino vseh smrtnih žrtev koronavirusa v Sloveniji.

Slovenski sodniki so bili ena redkih, če ne edina poklicna skupinav javnem sektorju, ki je organizirano zbirala prostovoljne   prispevke v času epidemije in jih namenila pomoči potrebnim, s   čimer so sodniki svojo solidarnost izkazali tudi z dejanji.