Izobraževanje

PREDLOG PROGRAMA IZOBRAŽEVANJA

V pripetem dokumentu si lahko pogledate predloge programov izobraževanj in strokovnih usposabljanj sodnikov in strokovnih sodelavcev v okviru sekcij Slovenskega sodniškega društva v letu 2004.

pixelPredlagan program izobraževanja
pixel[ 205 kb ]

Dokument si lahko tudi shranite ali natisnete.

SLOVENSKO SODNIŠKO DRUŠTVO - Sekcija za  kazensko sodstvo

pixelOdgovor na vprašalnik
pixel[ 183 kb ]

S klikom dokument si lahko ogledate pisno poročilo Slovenije, ki bo predstavljeno na 47. letnem srečanju Svetovnega sodniškega združenja (IAJ) v Mehiki od 31.10.2004 do 04.11.2004. Srečanja se ga bodo udeležili tudi slovenski sodniki.

Odgovor je pripravil predsednik Sekcije za kazensko sodstvo, višji sodnik Damijan Florjančič.

SLOVENSKO SODNIŠKO DRUŠTVO - Sekcija za  delovno in socialno sodstvo

Je dne 20.9.2004 uspešno izvedla seminar z naslovom:  ZAKON O DELOVNIH IN SOCIALNIH SODIŠČIH, ki se ga je udeležilo 79 sodnikov in strokovnih sodelavcev. Seminar je del programa izobraževanj za leto 2004.

SLOVENSKO SODNIŠKO DRUŠTVO - Sekcija za kazensko sodstvo

Je dne 5.10.2004 uspešno izvedla seminar z naslovom: MEDNARODNA KAZENSKA SODIŠČA DANES IN V PRIHODNOSTI - Izkušnje bivšega sodnika Mednarodnega kazenskega sodišča za Ruando.

SLOVENSKO SODNIŠKO DRUŠTVO - Sekcija za upravno sodstvo

Je dne 6.9.2004 uspešno izvedla DELAVNICO O UPORABI IN IMPLEMENTACIJI PRAVA SKUPNOSTI, ki jo je vodil predavatelj ALLAN ROSAS, sodnik Evropskega sodišča.

Želite več informacij o izobraževanjih, ki jih je Slovensko sodniško društvo organiziralo v zadnjih mesecih?

Ogledate si jih lahko s klikom na:

pixelArhiv izobraževanj
pixel[ 176 kb ]

Dokument si lahko tudi shranite ali natisnete.

V Slovenskem sodniškem društvu (SSD) s podrobnostmi o pritiskih na sodnika Radonjića nismo seznanjeni, zato jih težko komentiramo. Na načelni ravni pa izpostavljamo, da smo sodniki zavezani sojenju zgolj po ustavi in zakonih in da so vsakršni pritiski na sodnika, kako naj vodi postopek in kako naj razsodi, ...